Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.

10 Μαρ 2012

Μπισκότο με κρασί και ελαιόλαδο (νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
  •  75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 γεμάτο κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το κρασί. Ρίχνουμε την άχνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βάρος: 800 γρ.

Πηγή  topsyntages.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου