Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.

10 Μαρ 2012

Γλυκιές Αλχημείες - Μπράουνις με ελαιόλαδο


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και τ' ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση τσέρκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. κουβερτούρα
320 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
240 γρ. αλεύρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου