- Στο Μαγείρεμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος για να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά.
- Στο Φούρνο, αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο. Έτσι προσφέρουμε όμορφο ρόδινο χρώμα και αποφεύγουμε να κολλήσει το φαγητό στο ταψί.
- Στο Ψήσιμο βουτημάτων όπως κουλουράκια ή μπισκότα αλλά και στις τυρόπιτες, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια για ένα τραγανό και ρόδινο αποτέλεσμα.
- Στο Τηγάνισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ελαιόλαδο μέχρι 5 φορές. Αρκεί κάθε φορά να το αφήσουμε να κρυώσει και ύστερα να το φιλτράρουμε και να το αποθηκεύσουμε σε καλά σφραγισμένο βάζο.
- Στη Σχάρα αλείφουμε τα ψάρια, τα μπιφτέκια, τις μπριζόλες κλπ με ελαιόλαδο. Το κρέας θα μαλακώσει και τα ψάρια δεν θα κολλήσουν στο πλέγμα.
- Στα Κέικ αντικαθιστούμε την μισή ποσότητα του λίπους (μαργαρίνη ή βούτυρο) με λάδι ελιάς και έτσι έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
- Ωμό το ελαιόλαδο ταιριάζει στη φέτα, το χαλούμι και σε όλα τα λευκά τυριά αλλά και στις ωμές ή βραστές σαλάτες.
Πηγή lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου