Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.

16 Μαρ 2013

Χαλβάς με ελαιόλαδο



Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. παρθένο ελαιόλαδο
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλα τριμμένη
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
6 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. γλυκ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι ρίχνοντας τη ζάχαρη σε έξι ποτήρια καυτό νερό. Το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα και βράζετε για 2 λεπτά.

Αδειάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και το αφήνετε να ζεσταθεί τόσο όσο να αρχίσει να εμφανίζεται καπνός. Ρίχνετε αμέσως το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να αρχίσει να σκουραίνει. Τότε προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Μόλις το σιμιγδάλι ψηθεί και πάρει σκούρο καφέ χρώμα, ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι και ανακατεύετε συνέχεια ώστε να μην φουσκώσει πολύ και ξεχειλίσει. Όταν το σιμιγδάλι απορροφήσει το σιρόπι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα για 10 περίπου λεπτά.

Αδειάζετε τον χαλβά σε ταψάκι και τον στρώνετε. Τον αφήνετε να κρυώσει και το γυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και κόβετε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

Πηγή http://www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου