Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.

28 Μαρ 2012

Ελιόψωμο μοσχοβολιστό

Περιγραφή

Εύκολο ελιόψωμο φτιαγμένο από τα χεράκια σας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

Πως το κάνουμε:

  1. Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.
  2. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
  3. Το βάζουμε σε Νο28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε και ατομικά ελιόψωμα χωρίζοντας τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Πηγή www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου