Πλένουμε τη ρόκα και τη βάζουμε σε μια
λεκανίτσα με λίγο νερό και ξύδι για να ξεπλυθεί καλά. Την κόβουμε με το
χέρι και τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ και ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε
άνιθο (προαιρετικά) και 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ μας. Σε
ένα σέικερ χτυπάμε μισό φλυτζάνι καλό λάδι ελιάς, ένα φλυτζανάκι καφέ
πετιμέζι και ένα φλυτζανάκι καφέ ξύδι balsamico, 1 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι
και πιπέρι. Χτυπάμε καλά το μίγμα μας και το δοκιμάζουμε να μας
ικανοποιεί. Ανάλογα με την προτίμηση μας προσθέτουμε κάποιο υλικό.
Πριν σερβίρουμε τη σαλάτα μας,
περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά με τα
χέρια. Μεταφέρουμε τη σαλάτα μας στο πιάτο σερβιρίσματος και
πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και flakes παρμεζάνας. Ta flakes κόβονται με
το εργαλέιο όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία και στολίζουν όμορφα
τη σαλάτα μας.
Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το πετιμέζι με μια κουταλιά μέλι. Μμμμ, νόστιμοοοο!!!!
Φιλιά, Φωτεινούλα
Από oikaliteressyntagesmou.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου